Lekker en gezond eten

Vanaf dinsdag t/m zondag koken wij graag een lekkere, gezonde en verse maaltijd voor je die wij bezorgen in Monnickendam en omgeving.

Gezond eten, dat wil je.  Maar ook lekker eten, waar je blij van wordt. Geen probleem!

Natuurlijk zijn groente, fruit en vezels belangrijk. Maar guilty pleasures zoals chocolade dessert of exotische gerechten staan ook op ons menu’s. Wij kiezen  gerechten die voor zowel vleesliefhebbers en vegetariërs erg geschikt en lekker zijn.

Meer groente en fruit eten bevordert de gezondheid, gezond omdat elke maaltijd tussen 150 – 200 gram groente en/of fruit bevat (conform de richtlijnen van de Gezondheidsraad).

Het is ook gezond om regelmatig te genieten van een maaltijd zonder vlees. Daarom koken wij ook vaak vegetarische maaltijden.

Gebruik van goede ingrediënten

Ons maaltijden niet alleen lekker maar ook gezond door gebruik van meer onverzadigd vet, vers ingrediënten, en zonder/minder conserveringsmiddelen. Wij selecteren goede ingrediënten die van nature al meer smaak hebben en maak gebruik van (verse) kruiden om lekker en gezond eten te maken.

Met liefde, ambacht en aandacht voorbereid

Vanuit ons passie voor koken en lekker eten is Cook Bake Eat Love met liefde ontstaan. Wij geloven dat lekker eten mensen samen brengt en verbindt. Bij elke gebeurtenis in het leven hoort wel iets van eten, een gezellig diner met vrienden, een verjaardag, geboorte maar ook bij minder vrolijke dingen.

Onze maaltijden zijn met liefde, ambacht en aandacht bereid en zijn geïnspireerd door een diversiteit van internationale keukens. Deze afwisseling zorgt ervoor dat je ook veel verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt en dat is weer gezond.

Onze gerechten onderscheiden zich doordat ze veel liefde, ambacht en aandacht nodig hebben. Sommige gerechten worden al een dag van te voren gemarineerd, andere gerechten worden langzaam 4 – 5 uur gegaard. Bij veel gerechten krijgen de verschillende groenten allemaal hun eigen specifieke bereiding in plaats van dat alles bij elkaar de pan in gaat. Zo komen de smaken beter tot hun recht.

Duurzaam bereid en bezorgd

Gezond eten is voor ons breder dan de maaltijd zelf. Met Cook Bake Eat Love willen wij ook actief bijdragen aan een gezondere omgeving. Dat doen wij met de volgende manieren:

Wij gebruiken vooral lokale ingrediënten, die op dat moment in het seizoen zijn.

Minder voedselverspilling

Je kunt bestellen tot 12:00 uur op de zelfde dag voor de gerechten van onze dag menu’s en tot 20:00 uur ’s in de zelfde avond bestellen voor de gerechten van onze vaste, broodjes en snacks menu’s. Zo weten wij hoeveel er nodig is en gooien wij (bijna) niets weg en daarmee dragen we bij aan het terugdringen van voedselverspilling.

Gebruik minder plastic door porseleinen schalen

We bezorgen de maaltijden in porseleinen borden en schalen. Veel mooier en doordat we die bij een volgende bestelling weer ophalen en opnieuw gebruiken gooi je veel minder plastic weg en daarmee dragen wij bij aan een verantwoorde en duurzame onderneming.